IJCU Dragons verschaft zich lucht aan top van de ranglijst

En die treffer verschafte de Utrechtse ijshockeyers precies op tijd de nodige lucht. Na een goed begin, al na twee minuten was het 1-0, gaf IJCU het initiatief uit handen en probeerde daarna in het slot van de eerste periode orde op zaken te stellen, maar dat lukte niet helemaal. Door de paal en de uitstekende doelman Danny Gelder werd de thuisclub in die mindere fase op de been gehouden.Tot Justin van Baarsen – met tweelingbroer Joel de afgelopen zomer teruggekeerd naar IJCU  – zich in de 28e minuut liet zien. Met een prachtige beweging stuurde hij eerst zijn tegenstander het bos in, waarna hij ook de Nijmeegse doelman Patrick Vermeulen kansloos liet. Dat was, in het twee part van het levendige duel, de opmaat naar nog meer moois. De ploeg van coach Stefan Collard bleef nu wel dominant en liep gedecideerd uit naar 5-0.In de laatste twintig minuten zuivere speeltijd liet IJCU Dragons de touwtjes vieren en kwam Nijmegen, dat vrijdag met 5-3 van Den Bosch won en een punt achter stond op IJCU – cijfermatig dichterbij. Coach Collard was uiteraard content met de zege. ‘Alhoewel ik Nijmegen sterker had ingeschat.’ Maar sloot zijn ogen niet voor de mindere periodes die zijn team ook kende. ‘Als we straks in de play-offs om de titel net zo spelen als in de derde periode, dan gaan we eraf. We dachten er te makkelijk over, maar zullen toch de concentratie over een hele wedstrijd moeten zien vast te houden.’Naast Indy Bontan, Justin van Baarsen scoorden Lyam Last, Vince van der Kraak en Tim Schaarsbergen.Koploper IJCU Dragons vervolgt de competitie op 19 februari bij Den Bosch. Daarna volgen er twee weekeinden met dubbele wedstrijden: 25 februari Zoetermeer 2 uit en 26/2 Zoetermeer thuis; 4 maart Geleen 2 uit en 5/3 Geleen 2 thuis.