IJzersterk G.V.V.V. zorgt bijna voor bekersensatie tegen PSV

G.V.V.V., uitkomend in de tweede divisie, kreeg op het eigen Sportpark Panhuis een aangeslagen PSV op bezoek. De Eindhovenaren namen afgelopen maandag afscheid van trainer Mark van Bommel na tegenvallende resultaten in de eredivisie en de Europa League. Voor interim-trainer Ernest Faber was een goed resultaat in de beker dus extra belangrijk. Dit had tot gevolgd dat de oefenmeester met een sterke opstelling aantrad in Veenendaal.In deze sterke opstelling was onder meer plaats voor Mohamed Ihattaren. De spelmaker van PSV was al na vijf minuten gevaarlijk met een schot van afstand. G.V.V.V.-doelman Johan Jansen zag de poging tot zijn opluchting tegen de paal belanden. In het vervolg van de wedstrijd hield de ploeg van trainer Niek Oosterlee de Eindhovenaren goed in bedwang. De Veenendalers konden echter niet voorkomen dat Kostas Mitroglou vlak voor rust de 0-1 binnen schoot. Soufiane LaghmouchiIn de tweede helft kroop GVVV wat meer uit de schulp. Berry Powel ontpopte zich tot een plaag voor de defensie van PSV. Vlak na rust zette de spits teamgenoot Robin Mulder vrij voor de keeper. De middenvelder zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Lars Unnerstall. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bracht diezelfde Robin Mulder ploeggenoot Soufiane Laghmouchi in stelling. De invaller zorgde met een hard schot voor de 1-1 en bracht duizenden G.V.V.V.-fans in extase.Door de gelijke stand moest er een verlenging aan te pas komen in Veenendaal. PSV besloot Steven Bergwijn binnen de lijnen te brengen en de aanvaller zorgde direct voor gevaar. Aan de andere kant vuurde Jeremy de Graaf een hard schot op de vuisten van Unnerstall. Het einde van de verlenging naderde en de supporters maakten zich al op voor strafschoppen. De hoop op een enorme stunt werd echter weggenomen door Mohamed Ihattaren, die de bal na een fraaie individuele actie achter doelman Jansen schoot.Ondanks de nederlaag werden de spelers van G.V.V.V. na afloop getrakteerd op een enorm applaus van de duizenden supporters. De ploeg van Niek Oosterlee zal het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten.