Jong FC Utrecht wint oefenpot van Jong Ajax

De 18-jarige aanvaller Yaşar speelde eerder bij SV De Vecht en USV Elinkwijk, vorig seizoen kwam hij nog uit voor FC Utrecht O19. Ook Mallahi is een speler die in de regio Utrecht opgegroeid is. Zo speelde de 20-jarige spits bij Zwaluwen Utrecht 1911 en Elinkwijk.Waar Jong FC Utrecht in de eerste helft moeite heeft om grote kansen te creëren zijn ze in de tweede helft legio. Een indraaiend schot van Mohamed Mallahi die maar centimeters naast gaat, een schuiver van Tim Pieters die met moeite wordt gekeerd door Kjell Scherpen en de vrije trap van Giovanni de la Vega die op het dak van het doel eindigt. Jeredy Hilterman krijgt een lage voorzet van Sylian Mokono die voor zijn man komt, de bal nog weet te toucheren maar een reflex van Scherpen voorkomt een treffer.Nadat Jong Ajax de score opent brengen de Domstedelingen vier minuten later de score alweer gelijk. Rayan El Azrak stuurt op dat moment aanvoerder Mallahi weg. De linksbenige dribbelaar pakt wat meters en schuift vervolgens keurig de bal, met zijn chocoladebeen, achter de doelman van Jong Ajax: 1-1.Morgen nemen de eerste elftallen van dezelfde clubs het ook in een oefenwedstrijd tegen elkaar op. De aftrap is om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.