Mannen UZSC winnen de bekerfinale

De Utrechtse vrouwen begonnen duidelijk gespannen aan de wedstrijd tegen De Zaan, want al snel stond er 0-3 op het bord. Na een periode waarin de spanning terug werd gebracht in de wedstrijd ging UZSC met slechts 1 doelpunt achterstand de rust in. Nadien was UZSC sterk en pakte het voor het eerst de voorsprong. Even werd gedacht aan een succesvolle comeback maar het was ijdele hoop voor de ploeg; De Zaan pakte de draad weer op en draaide het compleet om naar 6-8. De aansluitingstreffer van Nerida Drewes mocht niet meer baten. Drewes was na afloop ook kritisch op haar eigen optreden. ‘Ik had er meer moeten maken. Ik ben een van de oudere speelsters en moet in zo'n wedstrijd opstaan. Dat neem ik mijzelf kwalijk.’ Naast teleurstelling was er ook trots op de prestatie van het team dit seizoen. ‘Het is voor mij geen verloren seizoen. Als je mij van tevoren had gezegd dat we de bekerfinale zouden halen, eerste zouden worden in de reguliere competitie en tot de halve finale van de play-offs om de landstitel zouden komen dan had ik daarvoor getekend.’ MannenDe mannen daarentegen waren een stuk succesvoller. De ploeg won al eerder de KNZB Beker in 2014 en 2017 en zodoende kan daar dit jaar bij worden geschreven. In een spannende finale tegen Het Ravijn begon de ploeg van trainer Roeland Spijker matig aan de wedstrijd en keek het al snel tegen een achterstand aan. Dat was echter van korte duur want nog voor rust werd de achterstand ongedaan gemaakt en zelfs omgebogen naar een voorsprong. Na rust leek UZSC zich makkelijk te ontdoen van Het Ravijn maar een voorsprong van 7-4 werd toch nog bijna uit handen gegeven en in de slotminuten regende het kansen en golfde het spel op en neer. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 10-8 overwinning voor de mannen van UZSC.