Masters SVU op NK inline podium Rotterdam

Bij de vrouwen wist Elisa Dul voor het eerst in haar carrière de Nederlandse titel op de marathon op haar naam geschreven. Na 42 kilometer inlineskaten op de Wielerbaan Rotterdam was de 22-jarige rijdster uit Oene haar medevluchters Maya de Jong en Beau Wagemaker in de eindsprint veel te snel af. 'Het verliep perfect voor mij.'Een veel minder perfecte race reden de mannen, overigens buiten hun eigen schuld om. Met nog een ronde te gaan, werd er per abuis 'finish, finish, finish' geroepen door de organisatie. Een groot deel van de rijders minderde vaart of stopte vertwijfeld helemaal met skaten. Een uitgedunde groep reed wel verder, maar van een volwaardige race was dus al geen sprake meer. De organisatie stelde voor de onweersbuien af te wachten waarna een finale over vijf ronden geskatet kon worden. Slechts enkele schaatsers voelde daarvoor. Viervoudig Nederlands kampioen skeeleren Gary Hekman reageerde kort: 'Opnieuw beginnen? Nooit. Als je echt wilt dat deze sport een C-sport wordt, moet je dat vooral doen.'Bij de Masters stonden de volgende Utrechtse rijders op het podium: M40: Robert Wierts (3), M50: Wim Kwakkel (2), M60: Jan Paauwe (3) en DMA: Clarine Bronkhorst (2).