Nog geen olympisch ticket voor Nederlandse beachvolleyballers

De Nederlanders en Italianen troffen elkaar al 14 keer op de FIVB World Tour en dat leverde 7 overwinningen en 7 nederlagen op voor de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Ook stonden beide teams op het podium van de Olympische Spelen van 2016 in Rio, Italië won daar zilver en Brouwer en Meeuwsen het brons.In het Chinese Haiyang kwamen Brouwer en Meeuwsen nog op een voorsprong van 14-12, maar toen wist Nicolai de wedstrijd te keren. Setstanden: 17-21 en 19-21De BTN-mannen kunnen zich nog op twee manieren plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Als ze op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 bij de top 15 behoren, mogen ze naar Tokio. Mocht dat niet zo zijn, is er ook nog de finale van de Continental Cup. Daar kan bij zowel de mannen als de vrouwen nog één Europees team zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat toernooi wordt in juni 2020 in Eindhoven gespeeld. VrouwenVoor Sanne Keizer en Madelein Meppelink (uit Rhenen) is het Olympisch Kwalificatie Toernooi in China ook op een teleurstelling uitgelopen. De vrouwen van BTN werden eerder deze week al uitgeschakeld in de tweede fase van het toernooi. Ze verloren de beslissende wedstrijd van China waardoor ook voor hen een plaatsing voor de Olympische Spelen nog ver weg is.Voorafgaand aan het toernooi liet Meppelink nog via de volleybalbond Nevobo weten: 'Het gaat een spannend toernooi worden. Je gaat hier alleen heen om een Olympisch ticket te veroveren, de enige prijs ook hier. Iedereen staat dus enorm op scherp en er is veel concurrentie. Veel sterke Europese teams die ik zeker als concurrent zie zoals Spanje, Tsjechië en Zwitserland. Het niveau is hoog en de teams liggen heel dicht bij elkaar, de verschillen zullen miniem zijn. Ook van Canada en Brazilië verwacht ik veel. Het wordt elke wedstrijd dus volle bak met maar 1 doel: plaatsing voor Tokio.'De vrouwen wonnen de eerste poulewedstrijd van Polen met 21-16 en 21-14. De tweede wedstrijd tegen Letland werd verloren met 18-21 en 16-21, waardoor de Nederlandse vrouwen uitgeschakeld werden.