Pandoering FC Utrecht

Het was 19 november 1989. Koud en somber. Erik Willaarts was de aanvallende hoop van het FC Utrecht van destijds. En bijna vanaf de aftrap werd het 1-0, tot vreugde van de 15.000 toeschouwers. Willaarts was de schutter en even dacht FC Utrecht een kans te hebben tegen het PSV van destijds, met Hans van Breukelen in de goal bij de Eindhovenaren. Verder Soren Lerby en Romario, vooral Romario. De Braziliaanse spits zette aan wanneer hij wilde: vier keer in totaal op de koude ondergrond.De Romario van zondag heette in de zonovergoten Galgenwaard ditmaal Locadia. Ook hij maakte vier doelpunten tegen een FC Utrecht dat een helft mocht hopen op meer: 1-2 bij rust. Dat was het grote verschil met bijna 28 jaar geleden. Toen was FC Utrecht na de derde minuut – gelijkmaker Lerby – al kansloos.Mogelijkheden te over zondag voor FC Utrecht in de eerste helft, maar het was PSV dat met twee uitvallen scoorde. De 0-1 was van Locadia, de gelijkmaker kwam van Zakaria Labyad. De Utrechter – onder meer ex-PSV – benutte een strafschop. Maar vijf minuten voor rust zette Lozano vanuit het niets PSV weer op voorsprong. De 1-3 – Locadia, 48e minuut – kort na de pauze betekende de genadeklap voor FC Utrecht. Waarna de bezoekers soepel uitliepen naar 1-7. De in de 71e minuut  ingevallen Giovanni Troupee zag tot overmaat rood toen hij een doorgebroken speler onderuit trok. Het optreden van de FC Utrecht-verdediger duurde derhalve slechts dertien minuten.Het was nog maar twee weken geleden dat FC Utrecht met twee tegentreffers, na vier duels in de Eredivisie, de minst gepasseerde verdediging had. Maar zowel FC Twente, vorige week 4-0, als PSV schoot gaten in het bastion. Met dertien tegentreffers na zes wedstrijden hebben alleen Willem II (14) en Roda JC (16) nu meer tegendoelpunten moeten incasseren dan FC Utrecht.Zondag 1 oktober vervolgt FC Utrecht de competitie bij Vitesse, dat Ajax in eigen huis klopte. FC Utrecht bezet na drie zeges en drie nederlagen de negende plaats.