Pleun Reinders grijpt NK-goud op meerkamp en brug

Rotterdam Ahoy vormde afgelopen weekeinde het decor voor de Nederlands kampioenschappen van gymsporten. Ruim 5000 sporters uit acht disciplines van de gymsport kwamen op het hoogste niveau van Nederland in actie. Het was een bont gezelschap in Rotterdam.De beste gym-, turn-, spring- en danssporters van Nederland deelden het podium met de internationale kampioenen uit de Nederlandse gymsport. Zo stonden turners op het podium met de grote kampioen Epke Zonderland, deelden turnsters de droom van Olympisch kampioen Sanne Wevers en keken trampolinespringers de kunst af van top duo Max van Langen en Zilver Schmitz. Gegroeid'Ja, onze Pleun heeft het gewoon gedaan!' jubelt trainster Willemijn Niemeyer van Turn4u.  De trainster van de overkoepelende vereniging voor Utrechtse turnverenigingen, is in haar nopjes met de prestaties van al haar pupillen tijdens het NK in Rotterdam, maar met de resultaten van Pleun Reinders in het bijzonder.‘Het is zo gaaf, twee jaar geleden werd Pleun ook kampioen. Vorig jaar was ze de topfavoriet voor de titel, maar viel ze zelfs buiten het podium en nu pakt ze de titel bij de Jeugd-1 gewoon weer terug. Ik denk dat Pleun vorig jaar de favorietenrol nog niet helemaal aan kon, maar je kunt aan alles zien dat ze daarin zó is gegroeid”. ToestelfinalesDat de eerste plaats op de brug tijdens de meerkamp geen toeval was, bewees Pleun Reinders een dag later tijdens de toestelfinales. Op haar favoriete onderdeel, de brug, liet zij de volledige concurrentie aan leeftijdsgenoten ver achter zich. Pleun kwam tot een ongekende score van 15.000. Jessy Gravenbeek finishte met haar prima vierde plaats aan de brug net naast het podium.Ook op het onderdeel balk leverde Turn4u met een vierde plaats voor Pleun Reinders en een zevende voor Roos Jonker prima resultaten. Zij belandde uiteindelijk op een verdienstelijke 12e plaats (48.050), kort daarop gevolgd door Jessy Gravenbeek op de 14e plaats met 47.275 punten. Met dit resultaat behoorden de drie Turn4u meiden tot de beste 15 van Nederland.Bij de meerkamp was er voor Turn4u nog een opmerkelijk succes te noteren. De Amersfoortse Sanne Zijlstra werd derde op de meerkamp bij de pupillen groep 2. Sanne bereikte dit prachtige resultaat door als 13e op de sprong te eindigen, het onderdeel brug te winnen, als vijfde te finishen op de balk en als derde op de vloer. Een dag later legde de Amersfoortse bij de toestelfinales in haar categorie beslag op de vijfde plaats op de balk.Bij de sprong ging het goud naar Esmee Beekhuis van TON uit Almelo en met een zilveren plek voor Turn4U’s Jessy Gravenbeek. Pleun Reinders turnde zich naar een verdienstelijke vijfde plek.De zege op de vloeroefening bij de ‘Jeugd-1’ ging eveneens naar Esmee Beekhuis uit Almelo met Pleun Reinders op een keurige vijfde plaats met een score van 13.500. Extra dimensieBij de ‘Jeugd-2’ turnde Lotte den Braver zich naar een mooie vijfde plaats op de balk. Deze prestatie heeft een extra dimensie, want ‘Jeugd-2’ is de leeftijd vanaf 12 jaar en die finales werden in de grote hal van Ahoy afgewerkt. Lotte was daarmee de eerste Turn4u turnster, die op dat podium mocht acteren.Dit gaf extra spanning, waardoor Lotte van de balk viel. Vanwege de optredens van Epke Zonderland en Bart Deurloo moest ze haar oefening even uitstellen. Ondanks dat wist Den Braver een vijfde plek te behalen voor het oog de enkele duizenden toeschouwers.Trainster Willemijn Niemeyer vat de prestatiers van Turn4u samen met “Teamwork makes a Dream Work”.