Schippers laat finale 200m op NK schieten, Bol wordt derde

De onfortuinlijke val van de trap zo’n anderhalf jaar geleden, blijft Schippers parten spelen. Enkele weken geleden schoot het weer in haar rug bij een wedstrijd in Hongarije. Daar werd ze tweede op de 200m in 22,94. Die tijd zou in Utrecht goed genoeg zijn voor de nationale titel want winnares Klaver deed er een honderdste langer over. Maar Schippers wenste, ongetwijfeld in samenspraak met haar coach en fysiotherapeut, geen risico’s te nemen. Tweemaal 200 meter in een kort tijdsbestek was wellicht een te zware belasting, oordeelde de Utrechtse en ze liet de eindstrijd schieten.Klaver was door de afmelding van Schippers de huizenhoge favoriete voor het goud. Ze had in de series de snelste tijd gelopen (23,01), voor onder meer Schippers (23,15). Toch had de jonge atlete uit Grootebroek moeite om Marije van Hunestijn van zich af te schudden. Die pakte in 23,04 het zilver. Het brons was voor Bol die tot tweemaal toe haar persoonlijke toptijd verbeterde. In de serie dook ze met 23,48 ruim drietiende onder de 23,79 die achter haar naam stond en in de finale deed ze het nog eens dunnetjes over (23,40). Voor Phoenix-atlete Nida Huijben betekenden de series het eindstation. Ze eindigde als veertiende. IndrukwekkendDe atleten uit de regio Utrecht presteerden goed op de tweede dag van de NK atletiek. Jurriaan Wouters (Hellas) wierp een indrukwekkende 76,09 meter waarmee hij de eerste plek bij het speerwerpen opeiste. De eerste poging was meteen zijn beste. Bij de andere vijf pogingen kwam hij niet meer in de buurt  van de afstand van zijn  eerste worp.De 3000m steeplechase was bij de mannen een Utrechts feestje met goud, brons en een vierde plek voor de verenigingen AV Triathlon uit Amersfoort en Hellas uit Utrecht. Mervin van der Horst (Triathlon) won met een dik PR in  9.24,98, hij verbeterde zijn beste tijd met ongeveer tien seconden. Zijn ploeggenoot  Ruben Nijhuis finishte niet. Voor Hellas liepen Lars Cazander (derde met een tijd van 9:32,49) en Tim de Wild (vierde in 9:32,81).Ook bij de vrouwen 3000m SC deed de provincie Utrecht goede zaken. Jasmijn Bakker (AV Triathlon) won zilver met een tijd van 9:59,35. Marius Wouters (Hellas) en Erwin de Vor (VAV) kwamen niet aan hun PR bij het onderdeel hoogspringen. Wouters sprong 2,00 meter wat toch goed was voor een bronzen plak. De Vor kwam tot een vijfde plek met 1,95 meter.Samyre Wieles (Altis) wist zich zaterdag te plaatsen voor de finale van de 400m horden. Een dag later liep ze driehonderdste sneller, 1:03,93 leverde haar een zevende plek op. Op de 110m horden liep Harald Bust (Hellas) een vijfde tijd in de serie waarmee hij zich voor de finale later op de dag plaatste. Daarin haalde hij de finish niet.Thijs Koers (Hellas) kon geen indruk maken in de 200m series voor de mannen. Hij eindigde als laatste in 23,01. Phoenix-atlete Lysanne Wilkens kwam tot een negende plaats in de finale van de 1500m vrouwen, waarin ze haar tijd uit de series verbeterde, maar nog ruim een seconde boven haar PR bleef met 4:28,96. Haar clubgenote Annemarie Slangewal eindigde met een tijd van 2:07,45 als vierde in de finale van de 800m.Imogen Beard (AV Clytoneus) tenslotte, heeft vierde plek behaald bij speerwerpen. Ze wierp 49,89 meter, een verbetering van haar PR dat op 48,13 stond.