Sportrecept: kool met pindasaus

ReceptBereidingswijzeKook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de olie in een wok, braad- of hapjespan en roerbak hierin het vegetarisch gehakt of quorn. Voeg de spitskool, de ui en de knoflook toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg de satékruiden, de ketjap, de sambal en het zout toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de pindakaas toe en roer het geheel goed door. Bind eventueel met allesbinder Serveer met de gekookte rijst. Voorbereidingstijd5 minutenBereidingstijd15 minutenVariatietips- Vervang de spitskool door chinese kool, savooie kool of witte kool.-Vervang de rijst door aardappelpuree (uit een pakje).-Vervang de satékruiden door 2 theelepels komijnpoeder (djintan).-Vervang het vegetarisch gehakt door tartaar. VoedingswaardeEnergie: 833 kcal / 3507 kJKoolhydraten: 109 gramVetten: 25 gramEiwitten: 43 gramEtenswaardigheden-Kool en ui kunnen maag-darmklachten veroorzaken tijdens het sporten (afhankelijk van persoonlijke gevoeligheid).-Pindakaas wordt gemaakt door geroosterde pinda’s te malen met een beetje zout en eventueel suiker.-Pinda’s bevatten veel foliumzuur (een B-vitamine).-Quorn is een schimmeleiwit gemaakt van een paddestoelachtig plantje. Het product bevat eiwitten, B-vitamines, voedingsvezel en weinig vet. Het product is prima te gebruiken als vervanging van vlees. In vergelijking met vlees levert het alleen minder ijzer.-Ingevroren quorn is 3 maanden houdbaar. www.carlienharms.nl 

Vorige
Vorige

‘De Utrecht Disasters doen hun naam eer aan’

Volgende
Volgende

8/1/2017: Biljart