Sportrecept: salade van aardappelen met ei

Allemaal zaken voor sporters om goed te kunnen herstellen en de voorraden energie in de spieren weer ruimschoots aan te vullen. Gezond én lekker, dat is de volgende sportmaaltijd. 1 persoon

Ingrediënten

400 gram gekookte aardappelen in blokjes2 gekookte eieren in kleine stukjes2 plakjes achterham in reepjes1 blik doperwten en worteltjes (= ± 130 gram) uitgelekt1 kleine ui of 2 sjalotjes fijngesneden1 tomaat in kleine blokjes5 augurken fijngesneden5 eetlepels magere slasaus3 eetlepels azijn van de augurkenzoutpeper

 BereidingswijzeMeng de aardappelen, de eieren, de achterham, de doperwten en wortelen, de ui, de tomaat en de augurk voorzichtig door elkaar. Maak vervolgens van de slasaus, de azijn en het zout en de peper een dressing. Voeg deze dressing bij de salade en schep het geheel voorzichtig door elkaar. Voorbereidingstijd15 minuten Bereidingstijd5 minuten Variatietips-Vervang de eieren en de achterham door tonijn uit blik (op waterbasis) of 100 gram magere vleeswaar (reepjes runderrookvlees, kipfilet, blokjes magere Smac).-In plaats van de groente uit blik is een restant gekookte groente van de vorige dag te gebruiken.-Vervang de achterham door blokjes 30+ kaas.VoedingswaardeEnergie: 702 kCal / 2967 kJKoolhydraten: 93 gramVetten: 21 gramEiwitten: 35 gram Etenswaardigheden-Deze salade leent zich goed voor restverwerking en is dan supersnel te bereiden.-De salade kan 1 dag van te voren bereid en tot gebruik in de koelkast bewaard worden.-Magere slasaus bevat slechts 10 % olie (= ±10 gram olie per 100 gram). www.carlienharms.nl 

Vorige
Vorige

Utrecht hofleverancier EK jeugd

Volgende
Volgende

Sport lintjesregen Utrecht 2017