Topweek voor S.V. Lopik

Vorige week zaterdag werd Benschop al op eigen veld met 0-1 verslagen door een laat doelpunt van Ardy de With. Die zorgde vijf minuten voor tijd met een kopbal voor de feeststemming en ontlading in Benschop. Gisteren mocht Jacco Borst de felicitaties in ontvangst nemen. Hij was, met een doelpunt in de 72e minuut als enige trefzeker en zorgde zodoende dat zijn ploeg in een week tijd zes punten kon bijschrijven. WindHet duel tussen S.V. Lopik en IJFC was ook het duel tussen Gijs Renes en Gerben Renes. Vader Gijs als leider op de bank bij S.V. Lopik en zoon Gerben Renes als verdediger bij IJFC binnen de lijnen. ‘Een rare en aparte wedstrijd. Met die wind was het helemaal niks. De doelman van Lopik schoot een keer een bal uit en het werd een corner. Je kunt van te voren het hele tactische plan doornemen maar na één minuut op het veld, had je daar niets meer aan’, zei Gerben Renes na afloop.Zijn vader had uiteraard wel genoten al gaf hij direct toe dat de wind een spelbreker was voor een leuke wedstrijd. ‘Barre weersomstandigheden maar wel mooi dat Jacco Borst voor de 1-0 overwinning zorgde. Zondagochtend heb ik tijdens het hardlopen nog even het sportpark van IJFC bezocht en even wat sjaaltjes aan het hek gehangen’, lacht hij. Zoon Gerben kreeg de foto doorgestuurd en nam het gelaten in ontvangst. ‘Dat mag de winnaar doen. Wij hebben wel wat kansen gehad in de wedstrijd maar echt voetbal was onmogelijk. De gelukkigste ploeg heeft gewonnen.’De strijd tussen S.V. Lopik en IJFC was ook het duel tussen Alfred Kerkhof, grensrechter van S.V. Lopik, en Jan van de Berg die als grensrechter van IJFC actief was. Beide grensrechters zijn zwagers van elkaar en dat de derby hoog zat, bleek wel uit het feit dat beiden het eindsignaal niet haalden. De scheidsrechter van dienst stuurde beide vlaggenisten voortijdig naar de kant vanwege aanmerkingen op de leiding.Op de ranglijst heeft S.V. Lopik zowel Benschop als IJFC bijgehaald. Alle drie de ploegen hebben 19 punten na 15 duels. Benschop heeft het beste doelsaldo en bezet plaats zeven, S.V. Lopik staat nu negende en IJFC volgt op plaats tien.  Met nog elf duels voor de boeg is er nog van alles mogelijk.