Tranen bij vrouwen SCHC

Een prachtig affiche met op donderdag het eerste duel om 15.00 uur in Bilthoven. Hoofdklasse vrouwenSCHC had een uitstekend uitgangspunt om de finale te bereiken. Vorige week was de eerste wedstrijd bij en tegen Amsterdam met 0-1 gewonnen. Bij winst zaterdag zou Stichtse doorstomen naar de finale. Tot aan de laatste minuut leidde SCHC door een uitstekend ingepushte strafcorner van Caia van Maasakker.Amsterdam kreeg op de valreep een strafcorner en benutte die via Charlotte Vega, 1-1. Shoot-outs moesten uitmaken of SCHC de finale zou bereiken of dat een derde wedstrijd noodzakelijk werd. Het werd het laatste. Ellen Hoog scoorde namens Amsterdam na een misser van Van Maasakker.Een dag later had SCHC thuisvoordeel, maar zag Amsterdam na tien minuten een voorsprong nemen. In de tweede helft golfde de ene na de andere aanval van SCHC naar het hoofdstedelijke doel, maar het mocht niet baten. Ook een strafcorner in de laatste minuut leidde niet tot de gelijkmaker zodat Amsterdam zich plaatste voor de finale van de play-offs tegen Den Bosch. Een domper voor Stichtse, desondanks kan de ploeg op een mooi seizoen terug kijken met een tweede plaats in de reguliere competitie. Overgangsklasse  mannenIn de overgangsklasse A gaat voor de slotdag Schaerweijde aan de leiding en speelt tegen runner-up Cartouche, dat op 2 punten volgt. Op het vinkentouw zit de nummer 3, HDM, op 3 punten. Het wordt een heet middagje met een bizarre ontknoping.Bij rust staat Schaerweijde met 0-3 achter en lijkt alles verloren. Een minuut voor tijd heeft de formatie uit Zeist de achterstand teruggebracht tot 2-3.  HDM leidt op dat moment tegen laagvlieger Zwart-Wit met 0-1. Met deze stand wordt Schaerweijde derde, weg hoofdklasse.Maar dan legt de Canadees Scott Tupper aan voor de strafcorner en het is raak. Alles draait ineens om, Schaerweijde kampioen, HDM tweede en Cartouche derde. Schaerweijde speelt nu om een plaats in de hoofdklasse tegen de kampioen van de overgangsklasse B.In die klasse ging op de laatste speeldag SCHC aan de leiding, met een punt voor op Victoria. Door een eenvoudige overwinning op Nijmegen (5-1) werd het kampioenschap naar Bilthoven gehaald.

En zo doet zich de situatie voor dat Schaerweijde en SCHC onderling gaan uitvechten wie van hen promoveert naar de hoofdklasse. Zeist versus Bilthoven. De verliezer krijgt nog een tweede kans, tegen de nummer 11 van de hoofdklasse, Almere.

De vierde tophockeyclub in de regio Utrecht, Voordaan, sluit het seizoen af als zesde in de overgangsklasse A. Overgangsklasse vrouwenRunner-up Voordaan speelde haar laatste wedstrijd tegen koploper Nijmegen. De wedstrijd eindigde zoals ze begon, met de brilstand. Voordaan is hierdoor tweede geworden en plaatst zich daarmee voor de nacompetitie. Daarin speelt het tegen de nummer twee uit de andere poule, HGC. De winnaar speelt vervolgens weer voor promotie tegen de nummer 10 uit de hoofdklasse, Bloemendaal.Schaerweijde speelde een ondergeschikte rol in de Overgangsklasse B  en eindigde als derde van onderen.