UZSC naar halve finale, ZPC Amersfoort op randje van degradatie

Net als in de eerste wedstrijd ging het lang gelijke tred en speelde De Ham met veel veerkracht. Na de tweede periode stond het 3-3 en moest UZSC alle zeilen bijzetten om de kwartfinales niet op een beslissingswedstrijd uit te laten draaien. Nadat de Utrechters in het derde kwart op een 4-3 achterstand kwamen, rechtten zij direct de rug en pakten binnen twee minuten weer de leiding. De Ham bleek een taaie tegenstander en gaf niet zomaar op. Het was echter niet genoeg om de Domstedelingen nog pijn te doen. In de halve finale spelen zij tegen Polar Bears of GZC Donk, die op zondag 13 mei een beslissingswedstrijd moeten spelen in hun best-of-three. Deukje in ambitie ZPC?Voor ZPC Amersfoort ziet de zomer er tot zover minder rooskleurig uit. Na een teleurstellend seizoen met veel tegenslagen verloor de ambitieuze club vanavond met 9-13 tegen ZPB H&L. Het Barendrechtse publiek zorgde voor veel sfeer in de Amerena in Amersfoort. De spelers van de voormalig topclub uit Amersfoort waren blijkbaar onder de indruk en keken nagenoeg de hele wedstrijd tegen een achterstand aan.Morgen wacht de tweede wedstrijd in Barendrecht. De uitwedstrijd zal op het scherpst van de snede worden gespeeld, want de verliezer degradeert naar de eerste klasse. De winnaar over twee wedstrijden is verzekerd van een nieuw seizoen in de eredivisie. De winnaar van de tweede ronde wacht nog een wedstrijd in de derde tegen Waterpolo Den Haag, de nummer twee van de eerste klasse.