Valse start Schaerweijde

Schaerweijde resteert nog slechts een strohalm, wil de equipe uit Zeist Kampong en SCHC vergezellen naar de hoofdklasse. De kampioen van de overgangsklasse A kon het in een eerdere play-off niet bolwerken tegen Stichtse, tegen de nummer 11 van de hoofdklasse, Almere, volgde nog een herkansing.Bij rust leidde Almere door een doelpunt van Erwin Kruisbrink. Na de rust ontbrandde het duel. Jelle Phijffer maakte gelijk, Almere kwam weer op voorsprong en toen was het de beurt aan het strafcornerkanon uit Canada, Scott Tupper. Hij maakte de 2-2 uit een strafbal, het gevolg van een van zijn strafcorners die door het lichaam van Almeerder Gademan uit het doel werd gehouden.Enkele minuten later ramde diezelfde Tupper nietsontziend een volgende strafcorner in het doel. Schaerweijde leek op rozen te zitten. Leek. Acht minuten voor tijd maakte Almere gelijk uit een strafcorner van Terrance Pieters.Shoot-outs moesten zodoende de beslissing brengen. Daar hadden de Zeisternaren slechte ervaringen mee in de eerdere play-offs met SCHC. Toen werd er maar een keer gescoord uit vijf pogingen.Schaerweijde had er vooraf op geoefend en coach Bas Bogaard had drie nieuwe schutters aangewezen. Het mocht niet baten. De ploeg uit Zeist scoorde twee maal, tegen Almere drie keer. Zaterdag is de return in Almere, een eventueel beslissend derde duel staat voor de dag erna gepland.