Van der Valk tweede plaats seizoensopener Dutch Superbike

Hij zette 1’41.563 in de tweede kwalificatie na een constante sessie. Ook in de wedstrijd leverde de coureur een goede prestatie. De Amersfoorter kwam uitstekend van de plaats en dook als eerste de Haarbocht in. In de eerste ronde verloor de jonge coureur één positie, maar gedurende het overige deel van de wedstrijd wist hij de tweede plaats knap vast te houden. Het betekende zijn derde podiumplaats in deze klasse.Vasco van der Valk: ‘Deze tweede plaats is een heel goed resultaat. Het begon met wisselvallig weer, maar in de tweede kwalificatie hebben we nieuwe band gestoken en een serie goede tijden kunnen zetten. In de wedstrijd hadden we achteraf een verkeerde bandenkeuze voor gemaakt, maar het was geen heel groot probleem. Ik ben erg blij met de tweede plek, het was gewoon een goede dag. We hebben wel werk te doen om verder naar voren te komen, want het gat naar de nummer één was nog erg groot. Het was een goede openingsrace, waar we in de komende wedstrijden verder op kunnen bouwen.’Over twee weken (18 t/m 20 juni) staat de tweede ronde van het Dutch Superbike kampioenschap op het programma met dubbele wedstrijden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.