Zakaria Labyad weer goud waard voor FC Utrecht, nu bij Sparta

Van groot belang op het knusse stadion Het Kasteel was de terugkeer van Zakaria Labyad. De Utrechter miste vorige week nog het thuisduel met Excelsior (3-1 winst) vanwege een blessure, maar was 5 november ook al scherprechter tegen Ajax toen FC Utrecht in Amsterdam met 1-2 won.FC Utrecht ging bij Sparta, in de dertiende speelronde van de Eredivisie, voortvarend van start. Binnen een minuut lag de bal al achter doelman Kortsmit. Labyad was het eindstation van een fraai, snel uitgevoerde aanval waarbij de assist op naam kwam van Gyrano Kerk. Een droomstart voor de bezoekers.Na een verder futloze eerste helft zat de emotie in het tweede bedrijf. Nadat Kortsmit had gered op een vrije trap van Labyad tekende Proschwitz, die onder meer via het Duitse Paderborn 07 en het Belgische Sint-Truidense VV dit seizoen bij Sparta belandde, voor de gelijkmaker in de 55e minuut.Voor FC Utrecht het sein nog een paar kooltjes op het vuur te gooien. Met succes. In tijd van een kwartier lag de 1-2 in het Rotterdamse doel. Een vrije trap van Labyad was in de zeventigste minuut onhoudbaar voor sluitpost Kortsmit; het karwei werd 300 seconden later afgemaakt door Kerk: 1-3.Door deze zege behouden de voetballers van FC Utrecht de vijfde plaats op de ranglijst, waar de nummers één tot en met vier alle wonnen: koploper PSV bij Excelsior: 1-2, PEC Zwolle bij Heerenveen 1-2, AZ thuis van FC Twente (2-0) en Ajax in de eigen Arena met 5-1 van hekkensluiter Roda JC.Voor FC Utrecht breken twee belangrijke weken aan. Vrijdagavond 1 december vervolgen de troepen van trainer Erik ten Hag het seizoen bij de verrassende nummer twee PEC Zwolle (aanvang 20.00 uur), op zondag 10 december komt nummer zes Feyenoord om 14.30 uur op bezoek in stadion Galgenwaard.De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met de midweekse wedstrijd (woensdag 13 december, aanvang 19.45 uur) bij FC VVV – dat FC Utrecht eerder met 3-1 uit het bekertoernooi wipte –, de thuiswedstrijd tegen Heracles (zondag 17 december 14.30 uur) en de uitwedstrijd tegen NAC op zaterdag 23 december 2017. De tweede seizoenshelft start op vrijdag 19 januari 2018 om 20.00 uur tegen AZ.