Utrechtse Sportprijs begin 2021 in een digitaal jasje

Sportprijzen Redactie

Op woensdag 10 februari staat de Utrechtse sport in de spotlights tijdens een feestelijk online event. Dit programma is een alternatief voor de Sportprijs die normaal gesproken wordt uitgereikt rond dat moment. Reden voor het alternatieve programma is dat het dit jaar door COVID-19 nog onduidelijk is in hoeverre een fysieke bijeenkomst met publiek toegestaan is. Ook hebben er in 2020 uiteraard minder (top) sportevenementen plaatsgevonden.

Toch heeft de Utrechtse sport tijdens de pandemie laten zien creatief te zijn, samenwerking te zoeken en met nieuwe vormen van sport mensen te laten bewegen en sporten. De gemeente Utrecht en Sport Utrecht hebben daarom besloten om dit jaar de sportprijzen niet uit te reiken, maar de sport op 10 februari wél in het verdiende zonnetje te zetten tijdens een feestelijk online evenement en terug te blikken op 2020. De in 2020 geleverde (top)sportprestaties worden volgend jaar meegenomen voor de Sportprijs 2021.

 

Alternatief

Tijdens het online evenement zullen sportclubs, wijkinitiatieven, vrijwilligers, coaches, topsporters en talenten met behulp van filmpjes en interviews in de spotlights staan. Hoe hebben zij 2020 ervaren? Wat hebben zij gedaan om toch het sportaanbod voor iedereen mogelijk te maken? Hoe zorgen de coaches ervoor dat de trainingen toch leuk blijven? Welke trainingsalternatieven hebben topsporters en talenten bedacht om toch fit te blijven? Zijn er nieuwe initiatieven ontwikkeld? Blijven deze ook bestaan? Waar zijn ze trots op?

Maarten van Ooijen, wethouder Sport: ‘Het coronavirus heeft invloed op ons allemaal, zeker op de mogelijkheid om te bewegen. Ik heb de afgelopen periode veel creativiteit gezien onder sporters en sportaanbieders om sport mogelijk te blijven maken, en heb veel waardering voor de wijze waarop sportend Utrecht in beweging bleef.’

 

Oproep

Dit programma kan alleen maar gemaakt worden met, voor en door sporters en alle mensen die op één of andere wijze betrokken zijn bij de Utrechtse Sport. Joscha de Vries (directeur Sport Utrecht) erkent dit: ‘Het afgelopen jaar hebben veel mensen zich ingezet om op alternatieve wijze de sport toch mogelijk te maken. Hierbij denken we natuurlijk aan de sportaanbieders, maar zeker ook aan de sporter zelf, de trainers en de vrijwilligers die ineens corona-coördinator werden. Kortom, het is gebleken dat we het alleen samen mogelijk maken.’

SportUtrecht doet een oproep aan iedereen: geef door welk(e) vrijwilliger, sporter, trainer, bestuurslid of sportaanbieder volgens jou extra heeft bijgedragen om sport mogelijk te maken in het afgelopen jaar. Vermeld daarbij de naam en reden waarom deze persoon, vereniging of sportaanbieder de spotlight verdient. Mailen kan naar sportprijs@sportutrecht.nl o.v.v. In de spotlights.

sportprijs-utrecht.nl