Utrechtse teams hebben nog steeds zicht op kampioenschap

Schaken Redactie

Utrecht maakt nog altijd kans volgend seizoen in de meesterklasse schaken vertegenwoordigd te zijn. Fusieclub Oud Zuylen Utecht staat na zeven van de negen speelronden op de gedeelde eerste plaats, terwijl Paul Keres in de andere eerste klasse slechts een punt achterstand heeft op de koploper. De kampioen promoveert naar de hoogste afdeling.

Oud Zuylen Utrecht rekende in klasse 1B overtuigend af met Spijkenisse (6,5-3,5). Menno Okkes, Dirk Floor, Frank van der Put, André Bouwmeester en Frank Lommers leverden met een vol punt een belangrijke bijdrage in de winst. Oud Zuylen Utrecht heeft evenveel wedstrijdpunten als Haarlem, maar twee bordpunten minder.

Paul Keres kwam in klasse 1A niet langs UVS (5-5) ondanks overwinningen van Xander Wemmers, Jan Breukelman, Hugo ten Hertog en Jan Jaap Janse. De Utrechtse ploeg staat in de rangschikking tweede op een punt van favoriet Groninger Combinatie dat tevens vier bordpunten meer heeft.

En Passant staat in de meesterklasse op een gedeelde tweede plaats, maar het landskampioenschap lijkt vrijwel zeker naar LSG te gaan. De Leidenaren hebben drie punten meer dan de ploeg uit Bunschoten/Spakenburg. En Passant versloeg in de zevende speelronde Charlois Europoort met 5,5-4,5. Alexander Berelowitsch, Erwin l‘Ami en de locale schaakhelden Henk Vedder en Jan Willem van de Griendt dwongen hun tegenstander tot overgave.