Utrechtse topbridgers in finale van lucratief Witte Huis-circuit

Bridge Redactie

Verschillende bridgers uit de regio Utrecht hebben zich geplaatst voor de finale van het lucratieve Witte Huis Top-circuit. Aan deze competitie kunnen alleen topspelers meedoen van het niveau eerste divisie en meesterklasse. De beste zestien paren na vier voorronden gaan door naar de finale. Zij doen een gooi naar de hoofdprijs van 5000 euro.

Utrechter Merijn Groenenboom haalde de eindstrijd op zijn sloffen. Spelend met Maarten Schollaardt plaatste hij zich als tweede. Tom van Overbeeke (Utrecht) en Tim Verbeek (Driebergen) gaan door als nummer acht, Utrechter Kees Bakker (met Pim Coppens) als het negende paar terwijl Vincent Kroes uit Amersfoort zich als elfde kwalificeerde. Hij speelt met Arnout Helmich.

De voorronden werden gehouden in denksportcentrum Den Hommel in Utrecht. Er deden 68 paren aan mee. Gerenommeerde koppels sneuvelden zoals de Utrechters Remco Brüggemann en Henk Willemsens en de nieuwe Nederlands kampioenen Vincent Ramondt en Berry Westra. De finale is op 2 en 3 maart in Amsterdam.