Utrechtse topsprinters laten verstek gaan op NK indoor

Atletiek Redactie

Zonder de twee Utrechtse topsprinters, maar met de Amersfoortse die in het nog prille seizoen al zoveel indruk heeft gemaakt zijn dit weekeinde de NK indooratletiek in een leeg Omnisport in Apeldoorn. Dafne Schippers en N’ketia Seedo sparen hun krachten en richten zich helemaal op het outdoorseizoen. Femke Bol daarentegen loopt als nooit tevoren en brak binnen enkele weken tot driemaal toe het Nederlands record op de 400 meter.

Het lijdt dan ook geen twijfel wie op dat nummer favoriet is voor de nationale titel. De afgelopen week liep Bol in het Poolse Torun, waar in het eerste weekeinde van maart de EK indoor zijn, 50.66 seconden over de 400 meter indoor en was daarmee zelfs sneller dan het Nederlandse record outdoor van Lisanne de Witte (50.77). Zaterdag zijn de series van de 400 meter, zondag is de finale.

N’ketia Seedo werd vorig jaar op 16-jarige leeftijd verrassend Nederlands kampioen op de 60m indoor, maar kampte in de tweede helft van het seizoen met blessureleed. Daar is ze al wel van hersteld, maar ze heeft pas sinds kort de training echt kunnen hervatten. Kortom, de NK komen te vroeg voor het Utrechtse talent en ze heeft dan ook besloten haar titel niet te verdedigen en zich in in het olympische jaar volledig focussen op het outdoor traject richting Tokio. Hetzelfde doet haar stadgenote Dafne Schippers. Na een val van de trap begin 2019  bleven rugklachten haar achtervolgen en de gelouterde Schippers, tweevoudig wereldkampioen op de 200m,  besloot het indoorseizoen te laten voor wat het is. Ze wil nog een keer vlammen op de Spelen waar de oogst tot dusver een zilveren medaille was in Rio (2016).