Utrechtse verenigingen hebben meesterklasse in het vizier

Schaken Redactie

De kans is niet denkbeeldig dat Utrecht volgend seizoen een schaakteam in de meesterklasse heeft. Paul Keres heeft na vijf wedstrijden nog geen punt gemorst, terwijl in de andere eerste klasse Oud-Zuylen Utrecht eveneens aan een sterk seizoen bezig is en de koppositie deelt. Meesterklasser En Passant staat halverwege in de subtop.

Na vijf van de negen rondes heeft Paul Keres de luxe van tien wedstrijdpunten en staat daarmee alleen bovenaan in de klasse 1A, de op een na hoogste afdeling in Nederland. De oudste schaakclub van Nederland Philidor 1847 werd met ruime cijfers, 7-3, verslagen. Voor de volle buit tekenden Demre Kerrigan, Niels Ondersteijn, Wesley Vermeulen en Paul Hommersom.

Oud-Zuylen Utrecht raakte in 1B de ongeslagen status kwijt door een 6-4 nederlaag tegen Venlo, al zorgden Pieter Nieuwenhuis en Vincent Diepeveen voor een vol punt. Toch staan de Utrechters nog steeds gedeeld eerste samen met Haarlem en Caissa.

In de meesterklasse verloor En Passant verrassend van het puntloze Zuid-Limburg ondanks zeges van Lucas van Foreest en Jan Willem van de Griendt. De ploeg uit Bunschoten is daardoor de koppositie uit het oog verloren en zit met zes wedstrijdpunten in de wachtkamer.