Utrechtse waterpolovrouwen gaan door in Europa League

Waterpolo Redactie

UZSC heeft de volgende ronde bereikt van de Europa League. De laatste groepswedstrijd ging weliswaar verloren, maar de Utrechtse waterpolovrouwen waren dankzij een ruime overwinning in de eerste wedstrijd op GZC Donk al door. Dit weekeinde bleek dat de jonge ploeg van coach Gerrit-Jan Schothans vooral ervaring mist.

De vrouwen van UZSC werden begin oktober uitgeschakeld in de Champions League, maar het avontuur in de Europa League gaat voorlopig door. Drie van de vier ploegen in de poule zouden zich kwalificeren voor de volgende fase zodat UZSC een aanzienlijke kans had de volgende ronde te halen. Zekerheid was er toen vrijdag Donk met duidelijke cijfers (12-4) opzij werd geschoven. De jonge equipe van UZSC speelde vanaf het beginsignaal geconcentreerd en gaf de Nederlands concurrent geen schijn van kans.

Een dag later liep het minder tegen het sterke Dynamo Uralochka uit Rusland. De Utrechtse landskampioen, waar verschillende ervaren krachten zijn vertrokken, kreeg met 12-6 klop. Ook de derde ontmoeting ging verloren. Nu bleek UVSE Boedapest met 14-7 een maatje te groot. Een schande was dat niet, De Hongaarse ploeg met verschillende internationals in de gelederen is de titelhouder.