Utrechtse wielerclub succesvol in Madagascar

Kort nieuws Wielrennen

Een mooi en bijzonder slot van 2016 was er voor UWTC De Volharding. De Utrechtse wielerformatie stond medio december aan de start van de Ronde van Madagaskar. Niels Hoogeboom, Sjors Beukeboom, Bob van den Hengel, Kevin Boon, Guus Schoth en Niels van der Pijl verdedigden de Nederlandse eer.

Dat deden de zes, onder leiding van ploegleider Theo Wennekes, met succes. Zowel Van der Pijl, Van den Hengel als Beukeboom pakten etappeoverwinningen. Het punten- en ploegenklassement ging ook naar De Volharding.

Daarnaast stond Van der Pijl op het eindpodium met een derde plek. Van den Hengel eindigde als vierde in het eindklassement. De Ronde van Madagaskar werd gewonnen door de Fransman Vincent Graczyk. Malagassiër Mazoni Rakotoarivony werd tweede.

De Volharding kijkt terug op een succesvol verlopen Tour de Madagaskar.

Sjors Beukeboom: ‘De doelstellingen die wij ons als ploeg vooraf hadden gesteld zijn behaald. Extra content zijn wij met de overwinning in het ploegenklassement. We vulden elkaar goed aan en we waren in staat om in de bres te springen als iemand een mindere dag had. Ik vind dat wij een sterke teamprestatie in Madagaskar hebben neergezet.’