UVV blij met gecombineerd veld voor voetballers én honkballers

Honkbal/Softbal Redactie

UVV heeft een nieuw combi-kunstgrasveld. Wethouder Paulus Jansen verrichtte de officiële opening door de eerste bal te werpen bij een pupillenwedstrijd. Het veld zal gebruikt worden door zowel de voetballers als de honkballers van de omnivereniging, die sinds de verhuizing naar sportpark De Paperclip in 2006 is uitgegroeid tot een bloeiende club met ruim 2200 leden.

Behalve voetbal en honk- en softbal wordt er bij UVV ook aan tennis en volleybal gedaan. De vereniging kampte de afgelopen jaren met lange wachtlijsten van kinderen die wilden gaan sporten, met name bij voetbal en honk- en softbal. In 2014 ontstond het idee om de capaciteit uit te breiden door voor beide takken een gewoon grasveld te vervangen door een gecombineerd kunstgrasveld.

In 2016 namen de raadsleden Sander van Waveren (CDA) en Sanne Scholten (D66) het initiatief om bij de jaarlijkse begrotingsbehandeling extra geld vrij te maken voor het versneld realiseren van kunstgrasvelden. Op die manier konden wachtlijsten worden weggewerkt. De gemeenteraad stemde in met hun voorstel en om elke club met capaciteitsproblemen een kans te geven aanspraak te maken op een deel van het beschikbare budget werd een wedstrijd onder sportverenigingen uitgeschreven.

Een van de drie winnende plannen was het voorstel van UVV voor een gezamenlijke voorziening voor voetbal en honk- en softbal. Met name het gecombineerd gebruik, waardoor het veld gedurende het gehele jaar optimaal bezet wordt, en de forse eigen bijdrage door UVV (een derde van de totale kosten), spraken de jury aan.

UVV is blij met het nieuwe veld. Voorzitter Harm Janssen van de ASV UVV: ‘Wij zaten aan de grens van onze capaciteit voor beide sporten. Voor extra velden is op het park geen ruimte. Door deze unieke combinatie kunnen nu veel meer kinderen bij UVV sporten.’

 

Vertrek Bryce Cherry

UVV zal het komend seizoen zonder Bryce Cherry moeten stellen. De 25-jarige Amerikaanse buitenvelder gaat naar hoofdklasser HCAW in Bussum, dat zaterdag een oefenwedstrijd speelt tegen Quick Amersfoort.

Een catch van Bryce Cherry voor zijn voormalige club UVV. Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

 

Cherry debuteerde vorig seizoen voor Pickles UVV in de hoofdklasse. De student aan de Universiteit van Twente was overgekomen van het Apeldoornse Robur’58. De Amerikaan speelde 21 wedstrijden voor de Utrechtse ploeg in de reguliere competitie en kwam daarin tot twintig honkslagen, waaronder één homerun (0.299).

De uit Californië afkomstige Cherry honkbalde eerder voor onder meer Monterey Peninsula College, San Francisco State University en Inland Valley Pirates, één van de teams uit de Southern California Collegiate Baseball League. In zijn laatste seizoen voor San Francisco State University blonk Cherry uit in twee- en driehonkslagen. De Amerikaan gooit rechts en slaat links. Hij is tevens inzetbaar als eerste honkman of derde honkman.