UVV 1 kent goede start in Silver League

Honkbal/Softbal Redactie

De softbal competitie is weer begonnen. De eerste wedstrijden zijn gespeeld en UVV uit Vleuten voert de ranglijst vooralsnog aan met vier punten uit twee wedstrijden. Ook de softballers van Quick Amersfoort en de Centrals uit De Bilt komen uit in de een na hoogste softbalcompetitie die ons land kent. Zij nemen respectievelijk de derde en achtste plaats in.

De Golden League is de hoogste klasse met slechts zeven deelnemende clubs waaronder het Talent Team Holland (nationale selectie Jong Oranje Rood). Er spelen geen Utrechtse clubs in deze League.

Honkbal en softbal kennen dezelfde beginselen, maar er zijn ook enkele verschillen. De softballers van Quick Amersfoort sommen deze op: ‘bij softbal wordt onderhands aangegooid, het veld is kleiner en de bal iets groter, de honken mogen niet worden losgelaten voordat de bal los is bij de pitcher en een softbalwedstrijd duurt gemiddeld minder lang dan een honkbalwedstrijd, ongeveer anderhalf uur. Dit heeft onder andere te maken met het aantal innings (7 in plaats van 9) en de snelheid van handelen op een kleiner veld.’

 

Programma

Zaterdag 28 april zullen de Utrechtse teams de tweede set wedstrijden in de Silver League spelen:

BA Euro Stars – UVV

Neptunus – Centrals

Quick Amersfoort – Amsterdam Pirates

 

In tegenstelling tot andere sporten is het gebruikelijk dat de softballers op dezelfde dag twee wedstrijden tegen dezelfde tegenstander spelen; de zogenaamde ‘dubbels’. Bovenstaande wedstrijden zullen dan ook tweemaal gespeeld worden en tellen afzonderlijk mee in de totstandkoming van de rangorde.

De softbal competitie loopt doorgaans van begin april tot begin oktober.

 

UVV

UVV heeft zich aan het begin van de nieuwe competitie versterkt met buitenlandse spelers. In het eerste vrouwenteam is infielder Taylor Siolo afgelopen week gearriveerd uit Nieuw Zeeland, pitcher Shivaun Landeros uit Amerika en Femke de Vree uit België.