UVV trots op toewijzing jeugd EK honkbal

Honkbal/Softbal Kort nieuws Danny van der Linden

Trots. Dat is het woord dat het gevoel van voorzitter Merijn van Elsacker het best omschrijft. De reden is dat de Utrechtse honk- en softbalvereniging UVV het Europees kampioenschap honkbal voor spelers tot twaalf jaar Oranje toegewezen heeft gekregen.

Dankzij de toewijzing van de Europese honkbalbond komen er naar verwachting twaalf sterkte Europese jeugdteams naar Utrecht. Dit houdt in dat er zo’n tweehonderd spelers, ruim vijftig teambegeleiders en een handvol officials naar Nederland zullen afreizen. Voor UVV zal het vooral betekenen dat er de komende maanden hard gewerkt moet worden.

Volgens de vereniging zullen er meer dan vijftig vrijwilligers betrokken zijn bij het project. Voorzitter Van Elsacker: ‘We zijn er enorm trots op dat ons schitterende park het decor zal zijn voor jonge talentvolle spelers tot 12 jaar (Oranje U12). Het EK past fantastisch in onze plannen de honkbal- en softbalsport in en om Utrecht een belangrijke boost te geven.’

De toewijzing geeft UVV onder anderen de gelegenheid om bijzondere clinic te organiseren. Het doel daarvan is jonge sporters kennis te laten maken met honkbal en softbal.

De trotse UVV-voorzitter gaat er, met zijn team, alles aan doen om er een groot succes van te maken: ‘Nooit eerder is op de Paperclip een Europees jeugdtoernooi gehouden. We zullen laten zien dat het een onvergetelijk evenement wordt. Niet alleen voor ons Nederlands team. Ook voor onze Europese gasten.’

 


 

Gaat dit artikel over jouw club of bekende en wil je het artikel voor jezelf bewaren of geven aan familie, vrienden, kennissen en buren? Bestel deze editie!