UZSC bereikt finale play-offs, ZPC Amersfoort degradeert

Waterpolo Jeroen Scholman

Het waterpoloteam UZSC heeft vanavond de finales van de play-offs bereikt. De Utrechtse mannen versloegen de Gouwenaren van GZC Donk in een allesbeslissende wedstrijd met 7-5 in eigen bad. In de play-outs is daarentegen het doek voor ZPC Amersfoort gevallen.

In de finaleronde van de play-offs neemt de Utrechtse Zwemclub-Star-Combinatie het op tegen ZVL-1886 uit Leiden. Zij schakelden op hun beurt vanavond het Alphense AZC uit, eveneens in een derde en alles bepalend duel. De cruciale wedstrijden om de landstitel te veroveren, beginnen op vrijdag 24 mei. De nieuwe landskampioen zal twee wedstrijden moeten winnen over een ‘best of 3’ serie.

 

ZPC

In de tweede ronde verloor ZPC vandaag in Borculo van Schuurman BZC. De eindstand was 10-8, waardoor het team van interim-trainer Lars van der Laan degradeert naar de eerste klasse. Gisteren wonnen de ambitieuze mannen uit Amersfoort de eerste ontmoeting nog met 11-9, maar met de uitslag van vandaag plaatsen de Borculoërs zich voor de derde en laatste ronde van de play-outs ten koste van ZPC.

Onlangs werd bekend dat de Italiaan Gianluca Sattolo vanaf komend seizoen de nieuwe coach wordt van de waterpoloërs van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. De 33-jarige trainer komt over van De Ham. De bedoeling is om de ploeg weer in de top van de eredivisie te laten meedraaien, maar moet nu dus een trede lager beginnen.