UZSC in bekerfinales

Waterpolo Redactie Utrechtse Sportkrant

Zowel het mannelijke als vrouwelijke vlaggenschip van de Utrechtse Zwemclub-Star-Combinatie (UZSC) vocht afgelopen weekeinde in een strijd over twee duels voor een plek in de nationale bekerfinale. De mannen maakten er een thriller van in hun returnwedstrijd tegen het De Zijl Zwemsport.

Vrijdagavond was de wedstrijd in Leiden in een 12-12 remise geëindigd. In de return van zondagavond in zwembad Krommerijn maakte De Zijl 30 seconden voor tijd de gelijkmaker, 6-6. Na balverlies van UZSC resteerde De Zijl nog 13 seconden voor de winnende, allesbeslissende treffer.

Zover kwam het niet en UZSC bekert verder op grond van de meer gescoorde uitdoelpunten. In de finale wacht de huidige bekerhouder, het Edese Polar Bears, dat Het Ravijn versloeg. In de Eredivisie was UZSC al tweemaal de bovenliggende partij, maar in de beker is nu eenmaal alles anders.

De vrouwen bereikten de finale via twee knappe overwinningen, eveneens, op ZVL, de huidige koploper in de Eredivisie. In Leiden had UZSC al nipt gewonnen (10-11) en zondag werd dat nog eens dunnetjes overgedaan, 10-9. In de finale wacht het Goudse Widex GZC Donk, dat won van Polar Bears. De bekerfinales zijn op 12 maart in Den Haag.