UZSC naar halve finale NK

Waterpolo Redactie

Het eerste vrouwenteam van UZSC kwam dit weekend uit tegen Het Ravijn uit Nijverdal in een best-of-three systeem. Na twee partijen te hebben gewonnen, plaatste het team zich voor de halve finale voor het Nederlands waterpolo kampioenschap en was een derde wedstrijd niet meer nodig.

De eerste wedstrijd won UZSC op vrijdag maar nipt met 9-10, waar eerder in de wedstrijd nog een ruime voorsprong van 2-8 op het scorebord had gestaan. Na de reguliere speeltijd was de tweede en laatste wedstrijd tegen Het Ravijn onbeslist in 8-8 geëindigd en moesten er penalty’s genomen worden. UZSC wist deze allemaal te benutten en won de wedstrijd met 12-10.

 

Halve finales

In de kwartfinales traden de nummers twee tot en met zeven van de Eredivisie aan in de volgorde 2-7, 3-6 en 4-5. Polar Bears uit Ede, UZSC uit Utrecht en Widex GZC Donk uit Gouda hebben een plek in de halve finales bereikt, waarvoor de nummer één van de Eredivisie Dames (ZVL uit Leiden) zich eerder al rechtstreeks plaatste.

UZSC mag zich volgend weekend melden in de sleutelstad om een plekje in de finale te bemachtigen. Mochten zij winnen, wordt in het weekend van 20-22 april middels een best-of-three bepaald wie de waterpolo kampioen van Nederland wordt.