UZSC

UZSC verrast met gelijkspel

Waterpolo Redactie

In het eigen Krommerijn zwembad speelde de Utrechtse Zwemclub-Star-Combinatie UZSC vanavond met 8-8 gelijk tegen het Servische Sabac in de eerste wedstrijd in de Euro Cup. Dit sterke team werd door UZSC als een van de favorieten gezien en de wedstrijd ging de Utrechters dan ook niet makkelijk af. Via de bond liet coach Mike van den Brink weten: 'Je ziet dat kleine foutjes genadeloos werden afgestraft. Maar wij zijn goed blijven poloën, ook toen we in de laatste periode achter kwamen. We bleven aanvallend spelen en dat werd uiteindelijk beloond.'

UZSC – VK Sabac: 8-8 (1-1, 2-2, 2-2, 3-3).

UZSC is ingedeeld in de loodzware poule C met naast VK Sabac,  ASC Duisburg (Duitsland), Vasas Budapest (Hongarije) en EN Tourcoing (Frankrijk). De uitslag van de andere wedstrijd in de poule vanavond: EN Tourcoing – ASC Duisburg 13-11.

Vrijdag wacht Vasas Budapest, de andere groepsfavoriet. ‘Natuurlijk gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar ik verwacht dat de Hongaren toch echt een maatje te groot zijn. We gaan gewoon lekker ballen en enorm genieten. Zaterdag tegen EN Tourcoing moeten we er staan’, besluit Van den Brink. De beste twee teams van de poule plaatsen zich voor de tweede ronde van de Euro Cup.

De wedstrijden in poule C worden in het Krommerijn zwembad gespeeld en kunnen met een corona toegangsbewijs bezocht worden.

 

Resterend programma

Vrijdag 1 oktober
19:00 uur UZSC – Vasas Budapest
20:30 uur ASC Duisburg – VK Sabac

Zaterdag 2 oktober
10:00 uur Vasas Budapest – ASC Duisburg
11:30 uur VK Sabac – EN Tourcoing

19:15 uur UZSC – EN Tourcoing
20:45 uur Vasas Budapest VK Sabac

Zondag 3 oktober
10:00 uur Vasas Budapest – EN Tourcoing
11:30 uur UZSC – ASC Duisburg