UZSC strandt in eerste kwalificatieronde Euro Cup

Waterpolo Redactie

Het is de Utrechtse zwem- en waterpoloclub UZSC niet gelukt een tweede ronde in de Euro Cup te behalen. Na verlies tegen Vasas Budapest, een gelijkspel tegen VK Sabac en winst tegen het Franse EN Tourcoing, moesten vandaag de Duitsers van ASC Duisburg verslagen worden. Dat lukte niet: met 10-17 waren de Duitsers te sterk. Met 4 punten uit 4 duels kon UZSC geen potten breken in de loodzware poule. De ploeg van trainer Mike van den Brink kan zich nu op de landelijke eredivisie richten.

Met 34 gescoorde goals, maar 47 treffers in het Utrechtse net, wist de jonge ploeg van UZSC niet genoeg tegenwicht te bieden tegen de topploegen die ook in deze poule ingedeeld waren. Ter vergelijking: koploper Vasas heeft een positief saldo van 28.

‘Je merkt in zo’n laatste wedstrijd dat we tekort komen,’ stelt coach Van den Brink die zich toch tevreden toont. ‘We werden overrompeld door het fysieke spel. Het was net iets teveel. We hebben gigantisch goed gespeeld. Als wij onze afspraken nakomen en in onze discipline spelen, kunnen we iedereen goed partij geven.’

 

Einduitslag in poule C:

1 Vasas Budapest (Hongarije) 4-12

2 VK Sabac (Servië) 4-5

3 UZSC 4-4

4 EN Tourcoing 4-4

5 ASC Duisburg (Duitsland) 4-3