UZSC stunt in Barcelona

Waterpolo Redactie

Het zou een erg lastige klus worden afgelopen weekend, maar de vrouwen van het Utrechtse UZSC hebben voor een stunt gezorgd door in de achtste finale van de Euro League zeer goed te spelen tegen gerenommeerde Europese ploegen. Na winst op Sabadell, gelijkspel tegen UVSE en een klein verlies tegen SIS Roma was genoeg om een tweede plek in de groep op te eisen. UZSC heeft zich daarmee voor de kwartfinale geplaatst.

Het eerste duel tegen het Spaanse Sabadell, vijfvoudig winnaar en titelverdediger, werd gewonnen met 7-11; een uitstekend begin van de achtste finale van het internationale toernooi. Op zaterdag speelde de ploeg van Gerrit-Jan Schothans tegen de Hongaarse kampioen UVSE gelijk met 13-13, waardoor plaatsing voor de kwartfinale ineens dichtbij kwam. Op zondag werd een kleine nederlaag geleden tegen het Italiaanse SIS Roma. De 11-10 was echter voldoende om zich toch bij de acht beste ploegen van Europa te scharen.

De UZSC-coach liet na de laatste wedstrijd via de bond weten: ‘Het was wat onrustig en het liep moeilijk. Onze Manmeers gingen er niet in en de vermoeidheid was voelbaar. In het vierde part knokten we ons goed terug en met de laatste krachten stelden we de tweede plek in de poule veilig. Ook in de eerste voorronde, thuis in Utrecht, was de laatste speeldag onze minste wedstrijd. Dat moet te maken hebben met het weinige samen trainen en toch de tegenstanders. Maar onze prestatie, door naar de volgende ronde, maakt ons erg trots.’

De loting volgt vandaag.