UZSC uitgeschakeld in LEN Euro League

Waterpolo Redactie

Het is het Utrechtse vrouwen waterpoloteam van USZC niet gelukt de volgende ronde van de Euro League te bereiken. Ze hadden in hun poule eerste of tweede moeten worden om bij de beste acht clubs van Europa te horen. Dit weekend werden alle drie wedstrijden echter verloren.

Eerder plaatse de ploeg van Gerrit-Jan Schothans  zich nog voor de tweede fase van de Europa League door Nederlandse club GZC Donk te verslaan.

Op vrijdag werd met 13-5 verloren van CN Sant Andreu. De thuisploeg versloeg UZSC met periodestanden 4-2, 2-1, 3-0, 4-2. Voor UZSC scoorden Esther Scheij tweemaal en Dagmar Genee, Anne van Rossum en Sonja Schröder ieder een maal.

Op zaterdagavond verloor UZSC ook haar tweede duel met 15-7 tegen Sabadell uit Spanje. In de eerste helft werd de ploeg van Gerrit-Jan Schothans op ruime achterstand gezet met respectievelijk 6-2 en 5-1. De Domstedelingen wonnen dit kwart met 0-1. De vierde periode eindigde met 4-3 in het voordeel van de Spaanse topploeg waardoor het uiteindelijk 15-7 werd. Topscorer werd Nerida Drewes met drie treffers. De overige doelpunten werden gescoord door Sonja Schröder (2), Dagmar Genee en Kiki Geserick. Periodestanden: 6-2, 5-1, 0-1, 4-3.

Ook op zondag wist UZSC het tij niet te keren toen ook het derde duel met ruime cijfers verloren werd . Het werd 17-8 tegen het Hongaarse Dunaujvaros, de club van oud-ploeggenoot Laura Aarts. Periodestanden 4-0, 6-3, 5-0, 2-5. Aan Hongaarse zijde kwam Oranje keepster Laura Aarts niet in actie.