UZSC verliest eerste duel om de landtitel

Waterpolo Ted Vermeulen

Trainer/coach Rob Bijeman van de UZSC waterpolomannen had het vooraf nog zo duidelijk gezegd. ‘Deze eerste wedstrijd is ultra belangrijk. Winnen we die, dan hebben we na een eventueel verlies in Alphen een herkansing met een tweede thuiswedstrijd. Verliezen we, dan wordt het heel moeilijk.’ Evenwel verloor UZSC vanavond de eerste wedstrijd in de best-of-drie in eigen bad van AZC uit Alphen aan de Rijn.

UZSC benutte het thuisvoordeel dus niet: voor zeer goed gevulde tribunes werd uit uiteindelijk een 6-8 nederlaag middels de periodestanden (2-3), (2-2), (1-0) en (1-3). Over de gehele wedstrijd genomen hadden de bezoekers het beste van het spel en met name in de derde periode was het aan UZSC doelman Ruben Hoepelman te danken, dat de wedstrijd niet in die periode door AZC werd beslist. In diverse ondertal situaties ranselde de beste doelman van Nederland de meest onmogelijke schoten uit zijn doel, nadat Loef Forster vroeg in diezelfde periode op formidabele wijze voor de gelijkmaker had gezorgd (5-5). Bij een 6-6 stand in het vierde kwart benutte AZC twee minuten voor tijd een 5-meter worp middels de Kroaat Coric. Deze mentale tik kwam UZSC niet meer te boven.

Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

 

Tweede wedstrijd

UZSC krijgt het zaterdagavond in Alphen aan de Rijn erg moeilijk om de mogelijkheid voor een eventuele derde wedstrijd aanstaande zondag over de streep te trekken. AZC heeft een zeer geroutineerde en geraffineerde ploeg. Dat ze in de reguliere competitie slechts vierde werden, is voor een groot deel te verklaren door het zware Europese programma dat de ploeg van trainer/coach Ron van de Wild tijdens de reguliere competitie moest afwerken.

Indien UZSC kans ziet de wedstrijd in Alphen te winnen, dan volgt de derde wedstrijd zondag in het Kromme Rijn bad om 18.30 uur.

Illustratie: waterpolo.nl