UZSC wint eerste finaleduel na sterke eindsprint

Waterpolo Roberto Cancian

In zwembad De Krommerijn in Utrecht hebben de waterpolomannen van UZSC de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap met 9-5 gewonnen van ZVL-1886 uit Leiden. Makkelijk ging het allerminst voor de ploeg van coach Evangelos Pateros. De underdog uit Leiden, ZVL-1886, schakelde in de halve finale landskampioen AZC uit, maakte het UZSC met name in de eerste twee periodes erg lastig.

Halverwege stonden de Leidenaren dan ook voor met 2-3. De slordigheid waarmee UZSC in het eerste gedeelte van de wedstrijd speelde, was vanaf de derde periode weg. Schoten die eerst nog werden gemist, werden nu wel benut waardoor UZSC na de derde periode al op voorsprong stond, 5-3. De standvastigheid en schotvaardigheid hield UZSC vast in het restant van de wedstrijd waardoor de ploeg na de vierde periode met een ruime 9-5 overwinning uit het water stapte.

UZSC, dat in de laatste vier jaar zich drie keer mocht laten kronen tot landskampioen, speelt zaterdagavond om 19.30 uur het tweede finaleduel in Leiden. Wordt dat duel gewonnen dan is UZSC landskampioen. Wanneer ZVL-1886 in Leiden wint, dan wacht UZSC zondag om 17.00 uur een herkansing in het eigen zwembad in Utrecht. De eerste stap is echter gezet door de winst in Utrecht.

 

UZSC – ZVL 9-5 (1-2, 1-1, 3-0, 4-2)