UZSC wint eerste wedstrijd kwartfinale play-offs

Waterpolo Redactie

Vanavond speelde het eerste mannenteam van UZSC de kwartfinale van de waterpolo play-offs van het seizoen 2018/2019. Tegenstander De Ham ging met een voorsprong van 2-3 de laatste periode in, toen de Utrechters orde op zaken stelden en viermaal wisten te scoren. Met een 6-4 eindstand is een goed begin gemaakt. Morgenavond zal in Krommenie de tweede wedstrijd in een best-of-three serie bepaald worden of UZSC door mag naar de halve finale, of dat er een derde wedstrijd nodig is.

Deze zal op zondag in het thuisbad in Utrecht gespeeld worden.

 

ZPC Amersfoort

Illustratie: waterpolo.nl

In tegenstelling tot hun Utrechtse regiogenoten vechten de waterpolospelers uit Amersfoort dit weekend tegen degradatie. Zij beginnen morgen aan de kruisfinales, de play-outs, waarin bepaald zal worden welk team in de Eredivisie mag blijven en welk team volgend seizoen eerste klasse moet spelen.

Als ZPC op 11 mei wint van tegenstander ZPB H&L Productions mag het volgend seizoen in de Eredivisie uit blijven komen. Bij verlies speelt het een nieuwe ronde tegen de andere verliezer. Van dat duel degradeert de verliezer rechtstreeks en komt de winnaar uit tegen Waterpolo Den Haag in een derde ronde.

ZPC Amersfoort heeft geen gelukkig seizoen achter de rug. Nadat trainer Van Zeeland na acht maanden stopte, wist de club zich al vrij snel zeker van play-outs.