Van corona herstelde Van der Haar mag ‘los’ in echte koers

Veldrijden Redactie

Veldrijder Lars van der Haar heeft als een van de allereersten een echte wielerwedstrijd kunnen rijden. In België werd zondag de GP Vermarc Sport georganiseerd, de eerste koers na de corona lockdown. Alleen Belgische ploegen mochten starten, wel met buitenlandse renners. Publiek was niet welkom in populaire zones zoals de finishstraat en bij de bussen van de ploegleiders. De Fransman Florian Sénéchal won.

175 renners deden mee en ze waren gemotiveerd als paarden die na de winter de wei in mochten. Van der Haar is in dienst van de Belgische equipe Telenet Baloise Lions en voor hem was het meer een trainingsrit. De cyclocrosser reed de koers wel uit, hij kwam als 77ste over de finish.

Voor de camera van Studio Sport vertelde de 29-jarige Woudenberger dat ook hij corona heeft gehad. ‘In maart toen ik terugkwam van een skivakantie.’ Hij was twee weken ziek geweest en had zes weken niet kunnen fietsen.

De Fransman Florian Sénéchal kwam solo aan in Rotselaar. Hij rijdt voor Deceuninck-QuickStep die in de persoon van Fabio Jakobsen op 8 maart in de GP Monseré de laatste winnaar leverde voor de corona-crisis.