Van de Zandschulp mist op US Open vorm van vorig jaar

Tennis Redactie

Vorig jaar stuntte Botic van de Zandschulp op de US Open. In New York haalde hij de kwartfinale en bevestigde daarmee zijn doorbraak in het internationale tennis. De Veenendaler zal dit jaar zijn optreden in het laatste Grand Slam-toernooi geen succesvol vervolg kunnen geven. De tweede ronde is voor Van de Zandschulp het eindstation. De hoogste genoteerde Nederlandse tennisser verloor in vier sets van de Fransman Corentin Moutet: 4-6, 6-1, 2-6, 4-6.

Van de Zandschulp was als 21ste geplaatst op de US Open en leek aan de nummer 112 van de wereld die als lucky loser het hoofdtoernooi had bereikt, geen moeilijke tegenstander te hebben. Het liep anders. De Veenendaler miste duidelijk de topvorm, wat ook in de aanloop naar de US Open al aan het licht was gekomen. In Montreal, Cincinnati en Winston-Salem werd hij vroegtijdig uitgeschakeld. Tegen Moutet grossierde hij in fouten. Alleen in de tweede set gaf de 26-jarige Veenendaler de Fransman geen kans. Daarna zakte zijn niveau weer en ging hij roemloos ten onder.

Ook landgenoot Tim van Rijthoven die op Wimbledon nog dapper ten onder ging tegen de uiteindelijke winnaar Novak Djokovic, vloog eruit. De als vijfde geplaatste Noor Casper Ruud speelde net iets degelijker. Van de Zandschulp had vorig jaar nog gewonnen van Ruud.