Van den Brom weg, wie moet hem opvolgen?

Voetbal Hans van Echtelt

Stop de persen: FC Utrecht moet op zoek naar een nieuwe trainer, nu John van den Brom (54) deze week nog overstapt naar KRC Genk. De Belgische club zat op korte termijn te springen om een nieuwe coach, nu de in september tussentijds aangestelde Deen Jess Thorup als met de noorderzon is vertrokken.

Van den Brom was eerder in België actief, namelijk als trainer bij Anderlecht met welke club hij in 2019 de landstitel veroverde. Bij FC Utrecht was hij bezig aan zijn tweede seizoen, waarbij het behalen van de (nooit gespeelde) bekerfinale zijn grootste wapenfeit was. Dit seizoen presteerde de Domstedelijke formatie wisselvallig, mede door keepersfouten en blessures zoals het wegvallen van spits Adrian Delma en aanvoerder Willem Jansen.

Bij de supporters circuleren talrijke namen als het gaat om de opvolging van John van den Brom. Logisch lijkt het tijdelijk doorschuiven van Rene Hake, de coach van Jong Utrecht naar het A-team. Ook de naam van Rick Kruys circuleert in de wandelgangen, hij zou dan samen met de andere assistent Dennis Haar de coaching van het AS-team even kunnen overnemen, te beginnen met de thuiswedstrijd van zondag tegen Ajax. Kortom: wie wordt de nieuwe man?