Van der Haar buigt diep voor oppermachtige Van der Poel

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar heeft in de Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde met een rol op het tweede plan genoegen moeten nemen. Dat gold overigens voor de meeste crossers. Zoals gewoonlijk maakten de Grote Twee van het veldrijden, Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de dienst uit. Of eigenlijk één, Van der Poel was oppermachtig.

De grote favoriet voor de Europese titel – het EK is volgend weekeinde in Rosmalen – boekte al weer zijn zesde overwinning in het nog vroege seizoen. Van der Poel duldde de concurrentie een halve ronde in zijn buurt en was daarna gevlogen. Op eind deed hij het kalmpjes aan en had bij de finish 32 seconden voorsprong op wereldkampioen Van Aert en 42 tellen op diens landgenoot Toon Aerts. Van der Poel geflankeerd door twee Belgen, het is inmiddels een vertrouwd beeld van het podium. Van der Haar eindigde als achtste en staat na drie crossen nog wel op de derde plaats in het Superprestige-klassement.

Bij de vrouwen boekte Marianne Vos in een snijdende koude wind al weer haar vijfde zege in dit seizoen, voor de jonge Annemarie Worst uit Nunspeet en de Belgische Kim van de Steene.