Van der Haar en Pieterse testen zich in Belgisch zand

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar en Puck Pieterse hebben uitstekend gepresteerd in de Zilvermeercross in het Belgische Mol. Ondanks materiaalpech haalde Van der Haar het podium. De Woudenberger werd derde achter winnaar Wout van Aert en Laurens Sweeck. Pieterse bleef goed in het spoor van de grote meiden, niet toevallig allemaal landgenotes. Lucinda Brand triomfeerde, met als nummer twee Denise Betsema en nummer drie Marianne Vos.

De Zilvermeercross telde niet mee voor een klassement. Toch waren er verschillende toppers aanwezig omdat het parcours lijkt op dat van het WK. In Mol moest er vooral geploeterd worden door het zand. Lars van der Haar werd voor de zoveelste keer dit seizoen gedwongen tot een inhaalrace. Na een bliksemstart viel hij terug door mechanische problemen. Met David van der Poel streed hij om de laatste podiumplaats en beslechtte dat in zijn voordeel, op 1.01 minuut van Van Aert die solo won. Kyle Agterberg uit Maartensdijk eindigde op plaats 31.

 

Kopwerk

Bij de vrouwen sloegen Lucinda Brand, Denise Betsema en Manon Bakker een gaatje. Marianne Vos, Yara Kastelijn en Puck Pieterse leidden de achtervolging, waarbij de jongste van de drie, Pieterse, het kopwerk ook niet schuwde. Vos achterhaalde Bakker, maar meer dan de derde plaats zat er niet in. Pieterse  moest als nummer zes 1.05 prijsgeven op Brand.

Zondag zou in Rucphen een hoog aangeschreven veldrit worden gehouden  maar hoewel de organisatie er alles aan had gedaan om aan de coronaregels te voldoen kreeg zij geen toestemming van de veiligheidsregio. Volgende week zondag is de laatste manche voor de wereldbeker in het Belgische Overijse. Weer een week later zijn in Oostende de wereldkampioenschappen veldrijden in vier categorieën, uitgesmeerd over twee dagen.