Van der Haar neemt rust

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar heeft in overleg met de leiding van zijn ploeg Telenet-Fidea besloten even geen crossen te rijden. De 26-jarige wereldtopper uit Woudenberg sluit zich de komende tijd volledig af van het wedstrijdcircuit en komt pas weer in actie op het NK op 14 januari in Surhuisterveen.

De prestatiecurve van Van der Haar was de laatste weken opmerkelijk. Een sterk optreden in de wereldbekercross in Zolder (vierde) werd twee dagen later afgewisseld met een complete off-day in Loenhout (zeventiende), waar hij door een val ook nog eens kampte met een schouder uit de kom. Een kleine week later reed hij in Diegem (dertiende) voorlopig zijn laatste cross. Op nieuwjaarsdag liet hij verstek gaan in Baal, de geboortegrond van ploegbaas Sven Nys, waar de renners door de vele regen tot een waar modderballet veroordeeld werden.

Komende zondag zal  hij ook niet starten in de Soudal Classic in Leuven. Bij Van der Haar, tweevoudig wereldkampioen bij de beloften, zijn in het bloed verhoogde waarden van het Epstein-Barrvirus gevonden, wat kan duiden op de ziekte van Pfeiffer.

Van der Haar is met zijn vriendin, wegrenster Lucy Garner, naar Spanje vertrokken. Daar hoopt hij op adem te komen en in alle rust de accu weer te kunnen opladen voor de belangrijke periode die de veldrijders wacht met als hoogtepunt het WK begin februari in Valkenburg.