Van der Haar net naast podium, Hoeke negende bij de vrouwen

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar lijkt langzaam maar zeker in vorm te komen. De veldrijder uit Woudenberg kwam in Gieten in de eerste cross die meetelt voor het Superprestigeklassement een fractie tekort voor het podium. De Belg Eli Iserbyt onderstreepte zijn blakende vorm door net als een dag eerder in Kruibeke te zegevieren.

Na een snelle start viel Van der Haar wat terug, maar knokte zich terug. Het podium haalde hij echter niet. Quiten Hermans werd tweede en Corné van Kessel won de sprint om de derde plaats van Van der Haar.

Bij de vrouwen was in Gieten Annemiek van Vleuten de publiekstrekker. Voor de kersverse wereldkampioene op de weg is de cross een aardigheidje, ze houdt er haar conditie mee op peil maar ambities in het veld heeft ze zeker niet. Ze zwoegde mee door de blubber, worstelde zich door het zand en hield er vlak voor het einde met een glimlach op haar gezicht mee op. Ze lag op dat moment zeven minuten achter op de uiteindelijke winnares, de jonge Ceylin Alvarado die over een voortreffelijke techniek beschikt. Geerte Hoeke uit Maarn eindigde knap als negende.