Van der Haar net naast podium

Veldrijden

Na zijn overwinning in Geraardsbergen moest Lars van der Haar genoegen nemen met een reeks mindere resultaten, maar geleidelijk komt hij weer in de buurt van het podium. In de eerste Superprestigecross in Gieten eindigde de Woudenberger als vierde. Mathieu van der Poel zegevierde ondanks een pijnlijke enkel, voor Wout van Aert en Toon Aerts.

Na de eerste doorkomst hadden de twee grote tenoren van het veldrijden Van der Poel en Van Aert zich al licht afgescheiden van een groepje met daarin Van der Haar. De voorsprong werd steeds groter en Van der Poel liet al snel ook wereldkampioen Van Aert achter zich. De Nederlander had ogenschijnlijk geen last van zijn enkel, die hij een dag eerder verzwikt had in Lokeren.

Halfweg koers was alleen de strijd om de derde plaats nog spannend. Daarvoor kwam een tiental crossers in aanmerking, onder wie de kleine crosser uit Woudenberg. Van der Haar kon echter niet Aerts, zijn ploegmaat van Telenet-Fidea, volgen maar hield wel de overige concurrenten achter zich.