Van der Haar zesde, Pieterse en Hoeke in middenmoot

Veldrijden Redactie

De wereldbeker is het hoogste circuit in de cyclocross. De twee vrouwen uit de regio Utrecht die zich op dat podium mogen manifesteren eindigden in Bern in de middenmoot. Puck Pieterse werd in een veld van 64 rensters dertigste. Geerte Hoeke kwam drie plaatsen na haar over de finish. Bij de mannen klasseerde Lars van der Haar zich als zesde.

Pieterse en Hoeke schelen twaalf jaar en juist kracht is wat eerstgenoemde in dit soort zware crossen nog tekort komt. De 17-jarige scholiere uit Amersfoort lag onder aanmoediging van de traditionele koebellen na de eerste doorkomst 19e, op 54 seconden van landgenote Annemarie Worst die de hele tijd soeverein aan de leiding ging en onbedreigd zou zegevieren. Hoeke kwam na de eerste van de vijf ronden als 35e door op 1.32. Dat gaatje van zo’n veertig seconden bleef tot de laatste ronde gehandhaafd, toen pakte de Maarnse nog wat seconden terug op haar jonge streekgenote. Achter Worst werd Ceylin del Carmen Alvarado tweede en de Engelse Anna Kay derde.

Lars van der Haar deed aanvankelijk prima mee bij de elitemannen. Hij behoorde tot een kopgroep van vijf, maar moest geleidelijk een gaatje laten aan zijn vier metgezellen, allen Belgen. Uiteindelijk werd hij nog gepasseerd door zijn landgenoot Corné van Kessel die de vijfde plaats pakte. Winnaar werd Eli Iserbyt, de man van het voorseizoen.

Bij de beloften (U23) werd Kyle Agterberg uit Maartensdijk verdienstelijk veertiende op iets meer dan twee minuten van winnaar Kevin Kuhn uit Zwitserland.