Van de Streek op non-actief

Voetbal Redactie

Belangrijker dan de zege op Bochum en de 2-3 nederlaag tegen Venezia is het nieuws dat FC Utrecht twee weken voor de start van het seizoen Sander van de Streek voorlopig moet missen. De topscorer van vorig seizoen kampt met een spierscheuring en het is onzeker hoe lang hij uitgeschakeld zal zijn. De fraaie overwinning op Bochum (2-0, via twee goals van Bart Ramselaar) kwam door dit slechte nieuws in een ander daglicht te staan.

FC Utrecht speelde tegen Bochum met het A-team maar verloor enkele uren later met een B-selectie in Galgenwaard met 2-3 van de Italiaanse promovendus.

 

Eersteling

Nog ander nieuws uit het FC-kamp maar dan wat positiever: de club heeft de talentvolle verdediger Juliano Eersteling gecontracteerd, hij zal in principe voor Jong FC Utrecht gaan spelen. Zijn komst staat in contrast met de roemloze aftocht van Eljero Elia wiens 2-jarig contract deze week is ontbonden. De oud-international keert niet meer terug in Galgenwaard.

Ook werd bekend dat oud-FC’er Jan Wouters toetreedt tot de technische staf van Fortuna en deel gaat uitmaken van het nu geheel Utrechtse technische trio Sjors Ultee en Rob Alflen.