Van der Valk derde in regenrace op TT Circuit Assen

Motorrijden Redactie

Vasco van der Valk kwam met zijn team gisteren in actie tijdens de voorlaatste ronde van het ONK SuperCup 1000 seizoen. Tijdens de kwalificaties was het droog en stond Van der Valk stond er met een vierde trainingstijd goed voor. Tijdens de race kwam de regen met bakken naar beneden, wat er voor zorgde dat de Amersfoorter even op gang moest komen. Een sterke opmars eindigde voor hem met zijn tweede ONK SuperCup 1000 podium van het seizoen.

Vasco van der Valk: ‘In de eerste kwalificatie kreeg ik geen goed gevoel met de motor, waardoor ik niet op de plek stond waar ik wou staan. In de tweede kwalificatie hadden we dit probleem opgelost en kon ik gelijk een stap naar voren maken. Net voor de race begon het te regenen en dit veranderde alles. In het begin had ik nog niet veel gevoel en vertrouwen. Maar dit nam iedere ronde toe. In de laatste ronde zette ik de snelste raceronde, waardoor ik nog een podium kon pakken.’

Volgende week, zaterdag 10 oktober, is de OW Cup seizoensfinale op het TT Circuit Assen met dubbele races op het TT Circuit Assen. Van der Valk staat momenteel op een vierde plek in het kampioenschap.