Van Dijk komt acht tellen tekort voor eindzege Healthy Tour

Wielrennen Redactie

Welgeteld acht seconden kwam Ellen van  Dijk tekort voor de eindzege in de Healthy Ageing Tour. De Woerdense wielrenster moest haar meerdere erkennen in de Duitse Lisa Klein die zondag beslag legde op het eindklassement van de vijfdaagse etappekoers door Nederland. Lorena Wiebes eindigde als negende.

Het jonge sprintkanon uit Mijdrecht kreeg in de laatste rit opnieuw klop van Kirsten Wild, die in de straten van Midwolda de rappe Belgische Jolien d’Hoore naar de tweede plaats verwees en Wiebes naar de derde. Van  Dijk had op de voorlaatste dag toegeslagen door ’s ochtends de tijdrit op haar naam te schrijven. De 32-jarige locomotief van Trek-Segafredo raffelde de 15 km af in 19.30 minuten, een gemiddelde van ruim 46 kilometer per uur. Klein gaf echter maar twee tellen prijs en kwam in het bezit van de leiderstrui. Die stond de Duitse in de laatste etappe niet meer af.

 

Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle. Foto: Team Sky

Reed hij een week geleden in de Ronde van Vlaanderen in de slotkilometers nog prominent in beeld, in Parijs-Roubaix was Dylan van Baarle volledig onzichtbaar. Van de Hoogmis naar de Hel van het Noorden bleek voor de Veenendaler een te grote overgang. Van Baarle, een van de kopmannen van Sky in de kasseienklassieker, eindigde als 21e op 1.40 minuten van winnaar Philippe Gilbert. Die rekende op de wielerbaan van Roubaix af met de verrassende Duitser Nils Politt.

Zoals gebruikelijk eiste de Hel weer slachtoffers van naam, die door valpartijen of materiaalpech achterop kwamen. Het overkwam Wout van Aert van Jumbo-Visma die bovendien nog eens ten val kwam, maar ook de winnaar van vorig jaar, Peter Sagan. Bij beiden was in de finale de pijp finaal leeg.

Beste Nederlander was Mike Teunissen van Jumbo-Visma met een zevende plaats.