Van Dijk wint klassement, Wiebes boekt vier ritzeges

Wielrennen Redactie

De Baloise Ladies Toer was min of meer een tweestrijd tussen Ellen van Dijk en Lorena Wiebes. Met respect voor de rest van het deelnemersveld domineerden de twee rensters uit ’t Groene Hart van start tot finish de vijfdaagse rittenkoers door Nederland en België. Met Ellen van Dijk als de uiteindelijke winnares. De Woerdense sloeg tweemaal toe in een race tegen de klok en dat was voldoende om de seconden sprokkelende Wiebes te verslaan.

De twee Nederlandse rensters verdeelden de hele buit. Van de in totaal zes etappes, zaterdag was er dubbel,programma met zowel een rit in lijn als een tijdrit, triomfeerde Van Dijk (Trek-Segafredo) tweemaal en was Wiebes viermaal de sterkste in de sprint. Het deerde de Mijdrechtse niet of er nu kasseienstroken in het parcours waren opgenomen.

Maar een superieure Van Dijk liet in de tijdrit zaterdag zien dat ze niet voor niets de wereldkampioene is in deze discipline. Ze zette Wiebes, die als vierde eindigde, op 51 seconden, ruim voldoende om na de massasprint zondag nog een positieve score van 21 tellen over te houden. Derde in het eindklassement werd Audrey Cordon-Ragot uit Frankrijk, een ploeggenote van Van Dijk.